user_mobilelogo

Aanmelding en intake
Na de aanmelding neem ik contact met je op om een intakegesprek te plannen. Op korte termijn vindt een intakegesprek plaats. Dit kan in de Bilt, maar ook online. Hierbij worden je klachten, je persoonlijke situatie en je hulpvraag in kaart gebracht. Indien behandeling aangewezen is, word je een behandelvoorstel gedaan en worden de kosten besproken. Als je hiermee instemt zal de behandeling binnen twee weken worden opgestart. Er vindt altijd een voor- en nameting plaats van de klachten. Dit betekent dat je bij aanvang en bij afsluiting een vragenlijst dient in te vullen.

Behandelingsmethode
Cognitieve gedragstherapie
Cognitieve gedragstherapie is een psychotherapie die je − voornamelijk door oefeningen −  leert om anders tegen problematische situaties aan te kijken en om er anders mee om te gaan. In cognitieve gedragstherapie wordt het gedrag en de gedachten die de problemen in stand houden, besproken en behandeld. De effectiviteit is gebleken uit wetenschappelijk onderzoek. Behandelingen zijn klacht- of probleemgericht en duren over het algemeen kort.

EMDR
Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor kinderen, jongeren en volwassenen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring, zoals een ongeval, seksueel geweld of een geweldsincident. Bepaalde gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen in het leven van mensen. Een groot deel van de getroffenen ‘verwerkt’ deze ervaringen op eigen kracht. Bij anderen ontwikkelen zich psychische klachten. Vaak gaat het om herinneringen aan de schokkende gebeurtenis die zich blijven opdringen, waaronder angstwekkende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Andere klachten die vaak voorkomen zijn schrik- en vermijdingsreacties. Men spreekt dan meestal van een ‘posttraumatische stress-stoornis’ (PTSS). EMDR is bedoeld voor de behandeling van mensen met PTSS en andere traumagerelateerde angstklachten. Dit zijn klachten die zijn ontstaan als direct gevolg van een concrete, akelige gebeurtenis, waarbij het denken eraan nog steeds een emotionele reactie oproept.

Maak een afspraak
Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.